maandag 11 februari 2013

60 jaar Argus: 'Gerdie Keen versterkt Harkstede'

De Harksteder tafeltennisclub Argus bestaat medio 2015 60 jaar. Harm Koerts, Peter Hanning en Gert Brink gaan een jubileumuitgave maken, waarin wordt teruggekeken met diverse personen, die op de een of andere wijze verbonden waren met de succesvolle vereniging. Via deze blog kun je de laatste ontwikkelingen volgen.

Wie niet in de jubileumuitgave van Argus mag ontbreken is Gerdie Keen. In juni 1990 berichtte het Nieuwsblad van het Noorden dat de international Verenigde Spaarbank/Argus ging versterken. Het was voor de Harksteder ploeg het begin van een lang verblijf op het hoogste niveau. De destijds 20-jarige Keen was kampioen van Nederland.

In totaal pakte ze viermaal die titel. Haar sportieve hoogtepunt was ongetwijfeld het behalen van de zilveren plak op het EK van 1994 in het Engelse  Birmingham, waar ze de finale verloor van de Zweedse Svensson. Ze speelde in Harkstede samen met Gert Kobes, Jan Tammenga en Lindo Greve. Reserve was Ronald Drenth en Anne Vlieg was trainer/coach. 

Op dit moment is de 43-jarig Keen als trainster verbonden aan DOV uit Heerhugowaard. Hieronder het krantenbericht uit het archief van het Nieuwsblad van het Noorden. In de komende maanden zal de projectgroep '60 jaar Argus' contact zoeken met Keen voor een interview.

Klik op de afbeelding voor groter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten